Nigerian Navy Current Affairs: Nigeria Navy Aptitude Test / Exam Past Questions Paper Answers

2
Nigerian Army Recruitment Past Questions and Answers PDF for nigeria navy current affairs
Advertisement

Nigerian Navy past questions and answers for Nigeria Navy Aptitude Test. The Nigeria Navy Pass Questions, Nigerian Navy Current Affairs is free for all. 

See free Past Questions on  Nigerian Navy Current Affairs, Nigeria navy current affairs aptitude Test  for other subjects here on Ejes Gist News.

Nigerian Navy Past Questions And Answers PDF Download .

Presented below are 50 questions on Nigerian Navy current affairs.

Advertisement

 

Q1: Which of the following is the core duty of the Nigeria Navy?
(a) Persecuting of offenders
(b) Enforcing the law
(c) Insurance of Nigerian safety
(d) Deporting of foreigners
Answer: C

 

Advertisement

Q2: The NN was brought out of the Nigerian police force (NPF) in
(a) 1946
(b) 1956
(c) 1958
(d) 1964
Answer: C

 

Q3: The NN was formally established by the act of parliament
(a) 1963
(b) 1957
(c) 1964
(d) 1976
Answer: A

 

Q4: The first African country to introduce e-passport was
(a) South Africa
(b) Ghana
(c) Liberia
(d) Nigeria
Answer: D.

Advertisement

 

 

You are reading Nigerian Navy past questions and answers.

Q5: How many comptrollers general has the NN gotten since the inception till
date?
(a) 10
(b) 12
(c) 8
(d) 15
Answer: B

 

Q6: The present chief of staff of NN is
(a) Umar Dahiru
(b) Uhuru Kayidee
(c) Boniface Cosmas
(d) Usman Jibrin
Answer: D
Q7: The first secretary General of common wealth was
(a) George Washington
(b) Tulma Goldie
(c) Arnold smith
(d) Joseph Garba

Advertisement

 

Answer: C
Q8: Lagos became a crown colony in
(a) 1862
(b) 1861
(c) 1841
(d) 1886
Answer: A
Q9: The first war 1 was between
(a) 1911-1914
(b) 1914-1916
(c) 1916-1918
(d) 1914-1918
Answer: D

Advertisement

 

Q10: The western and eastern Nigeria became self governed in
(a) 1959
(b) 1960
(c) 1957
(d) 1956
Answer: C
Q11: The first head of government of Nigeria was
(a) Yakubu Gowon
(b) Aguiyi Ironsi
(c) Tafawa Balewa
(d) Nnamdi Azikiwe
Answer: C.


Nigerian Navy past questions and answers, Nigerian Navy Current Affairs


Q12: The first militant president of Nigeria was
(a) Sanni Abacha
(b) Ibrahim Babangida
(c) Aguiyi Ironsi
(d) Yakubu Gowon
Answer: B
Q13: Nigeria became a republic in
(a) 1963
(b) 1960
(c) 1976
(d) 1961
Answer: A

Advertisement

 

Q14: The Northern and Southern protectorate was amalgamated in
(a) 1914
(b) 1919
(c) 1921
(d) 1900
Answer: A

 

Advertisement

 

Q15: The first Executive president was
(a) Nnamdi Azikiwe
(b) Olusegun Obansanjo
(c) Sheu Shagari
(d) Goodluck Jonathan
Answer: C

 

Advertisement

 

Q16: The first colonial Governor General of Nigeria was
(a) Tulma Goldie
(b) James Robertson
(c) Huge Clifford
(d) Lord Lugard
Answer: D
Q17: The highest court in Nigeria is
(a) Court of Appeal
(b) Supreme court
(c) Federal High Court
(d) Magistrate court
Answer: B

 

Nigerian Navy Pass Questions, Nigeria Navy Aptitude Test, Nigerian Navy Current Affairs

Q18: ECOWAS was established in headquarter in ____________ and has it
administrative headquarter in
(a) 1967 Lome
(b) 1975 Lome
(c) 1975 Lagos
(d) 1967 Lagos
Answer: C

 

 

Q19: We had a bull evening because
(a) Hardly the talk had begun when the light went off
(b) Hardly had the talk begun when the light went off
(c) The talk had hardly begun when the light had gone out
(d) The light had hardly gone out when the talk began
Answer. A
Q20: Soyinka’s masterful_____of the atmosphere of his childhood helped to
make his book. Ake, an out right success
(a) Evocation
(b) Invocation
(c) Convocation
(d) Revocation
Answer. A.

Free Nigerian Navy Past Questions And Answers PDF Download below 👇

 

Q21: Students will always blame their teachers when examination results are
unfavorable
(a) Wont they
(b) Wouldn’t they
(c) Isn’t it
(d) Cant they
(e) Wont they
Answer. D

Q22: Okonkwo is a stubborn man, he will never_____his words
(a) Chew
(b) Spit
(c) Eat
(d) Bite
Answer C

 

[New] Top 10 highest salary paying companies in Nigeria

 

Q23; Kindly____me your book because my friend has ____mine
(a) Borrowed/ borrow
(b) Borrow/ lent
(c) Lend/ lent
(d) Len/ borrowed
Answer D

 

Q24: Three quarters of the church____painted by members the previous day
(a) Were
(b) Was
(c) Is
(d) Are
Answer: B.

 

Nigeria Navy current affairs (50 QUESTIONS)  

 

Download Here

 

See More  Nigerian Navy Recruitment Exam Past Questions & Answers

 

Recommended for you

Thanks for reading. That is all the latest NewsOnline Nigeria on Nigeria Navy Aptitude Test / Exam Past Questions Paper  Answers & Current Affairs.

Nigerian Army Recruitment Past Questions and Answers PDF for nigeria navy current affairs

Thanks for using Ejes Gist Newspaper to learn about the Nigeria Navy current affairs and Nigerian Navy past questions and answers and

Advertisement

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here